Stress kan påvirke hvem som helst. Selvom at det måske ikke umiddelbart virker til at man har mange bolde i luften, så er det ikke alle der er lige gode til at håndtere det. Selv hvis man har betydeligt mindre at holde styr på end en af sine venner, betyder det ikke at man ikke kan opleve samme stress som dem.
Pandemien har sat skub i tingene
Under pandemien er alle blevet forskelligt påvirket. Nogle har følt at de har haft mere tid i deres hverdag, til at få gjort de ting derhjemme, som man har udsat. Andre har følt sig helt kvalt af at skulle blive hjemme hver dag.
Stress er noget som burde blive taget seriøst. Der er også stor forskel på at være ramt af stress, og på at være presset. Symptomer kunne være; ændring i energi, appetit, kan ikke sove, har svært ved at koncentrere sig, hovedpine, mavepine og andre mentale og fysiske problemer kan blive forværret. Sammensætninger af nogle af de symptomer kan hurtigt gå hen og gøre en hverdag uoverskuelig.
Antallet af folk der går til psykolog er også steget siden COVID-19 pandemien kom til. Det er da også med god grund, at folk er begyndt at gå til psykolog. Alt den angst og stress som pandemien har bragt med sig. Selv studier har vidst, at 96% af folk indlagt med corona har vist tegn på PTSD (posttraumatisk stress). Udover det, så har hver femte fået dårligere mentalt helbred under COVID-19.
Især i storbyer
Især steder som København, har der måske været en ekstra stor indvirkning. I en så tætbefolket by, kan det hele hurtigt begynde at blive klaustrofobisk at blive hjemme hele tiden. Det er også noget som København selv har lagt mærke til, og Københavns kommune har derfor arbejdet hårdt på at kunne yde hjalp til dem der har brug for det.
Nutidens unge døjer meget med firkantede øjne, men pandemien har kun gjort det værre. De endeløse timer med onlineundervisning, og at være bundet til sin computer kan være hårdt. Ifølge et studie, får hver sjette unge en psykisk sygdom, som Corona pandemien kun har gjort værre. I så ung en alder, kan det være svært selv at prøve at håndtere ting som angst og stress, når man også har alt mulig andet at tænke på. Derfor er det igen en god ide med en psykolog. Samtidig med det, så kan man i København komme gratis til psykolog hvis man er mellem 15-22 år.
Ikke kun indenfor København
Men det er ikke kun i København, at man kan have behov for en psykolog. Heldigvis er det heller ikke kun i København, at man kan komme gratis til psykolog. Så længe man har en henvisning fra lægen, så kan man komme gratis til psykolog, så længe man er under 24 år.
Dette kommer også mange unge til gode, da det ikke kun er pandemien som kan have en påvirkning på det mentale helbred, det kan måske også være skolen.
Hvis man selv overvejer at starte til psykolog, så er det heller ikke svært at komme i kontakt med en.