Kategorier
Andet

Find den perfekte bedemand

Det er aldrig sjovt at søge efter en bedemand Alle prøver at gå igennem og opleve et dødsfald enten om det er tæt på eller ej. Men en dag vil det komme en alt for nær, og hele ens verden vender på hoved og går i stå. Dem der har prøvet det ved, at det […]

Det er aldrig sjovt at søge efter en bedemand

3

Alle prøver at gå igennem og opleve et dødsfald enten om det er tæt på eller ej. Men en dag vil det komme en alt for nær, og hele ens verden vender på hoved og går i stå. Dem der har prøvet det ved, at det aldrig er sjovt at skulle ud og finde en bedemand. Man står allerede i dyb sorg, og tilværelsen er svært at overskue efter ens kære er bort gået. Lige pludselig vender hele ens tilværelse og man skal til at tage stilling til flere forskellige ting, som hurtigt kan komme til at virke lige gyldig i forhold til den sorg man bærer på ved, at ens kære er død.

I Korsør og Slagelse er der nogle forskellige bedemænd, der har slået sig sammen og lavet en lidt alternativ forretning. Normalt når man skal afholde en begravelse, skal man selv sørge for det hele. Dette skal man ikke længere hos de bedemænd der har slået sig sammen i Slagelse og Korsør. De har lavet så kaldte pakkeløsninger, som alle er forskellige og som kan ændres på efter, hvilket ønsker man har til den begravelse man skal afholde. Vælger man at benytte en af de bedemænd, så kommer de ud til en ligesom almindelige bedemænd gør, sammen med præsten, som skal begrave den døde. De spørger ind til de bort gået person, hvordan man ønsker afskeden skal finde sted i kirken. Hvilke ord man gerne vil have nævnt om den bort gående. Lige som almindelige bedemænd hjælper de med at finde den kiste, som man ønsker de døde skal begraves i. Når præsten har fået alle de informationer, som personen nu skal bruge, og har lytte til, hvordan de forskellige har det og gjort et forsøg på at tørste, så tage præsten af sted. Derefter bliver bedemanden og forhører, hvordan de forskellige ting skal foregå, og om familien ønsker at bedemanden hjælper med alt det andet. Finde de blomster som familien ønsker, pynte kirken. Om der skal være kaffebord efter eller, hvad familien ellers gerne vil have.