Kategorier
Guides

Derfor bør I gå til parterapi

Det at gå til terapi har længe været lidt af et tabu. Det har ikke mindst været tilfældet, når det kommer til parterapi. Parterapi har nemlig i særlig grad været stigmatiseret, fordi det har været så intimt. Man har antaget, at hvis man går til parterapi, så er det fordi, at ens parforhold er på […]

Det at gå til terapi har længe været lidt af et tabu. Det har ikke mindst været tilfældet, når det kommer til parterapi. Parterapi har nemlig i særlig grad været stigmatiseret, fordi det har været så intimt. Man har antaget, at hvis man går til parterapi, så er det fordi, at ens parforhold er på randen af opløsning, og at man har brug for andre til at holde sammen på det. Hvad er man værd, hvis man ikke engang kan holde sammen på et parforhold?

Mindre stigma i dag

Tanker som disse er dog efterhånden blevet lagt i jorden, og de fleste har accepteret, at der kan være masser af legitime grunde til at gå til parterapi, selvom ens parforhold på igen måde er på vej mod afgrunden. Alligevel kan den slags tanker hurtigt melde sig, hvis det er en selv, det pludselig handler om. Man kan sagtens lege hellig og accepterende, når det handler om andre, men hvad med en selv. Hvis din partner foreslår parterapi, kan der lige pludselig opstå et væld af spørgsmål: Har jeg gjort noget, hvorfor nu, hvad er der galt?

Hvad er parterapi?

Et særligt relevant spørgsmål, som også melder sig på banen hos mange danske par, er ganske enkelt: Hvad er parterapi? Det er naturligvis et ganske relevant spørgsmål, og et hvis svar nok vil overraske mange danskere. Selvom parterapi ikke er så stigmatiseret, som det plejede at være, har vi nemlig nok alligevel alle en eller anden fordom om, hvordan parterapi forløber, selvom vi aldrig nogensinde har oplevet eller researchet det. Når du har fået et egentligt svar på et spørgsmål som det, vil du dog opleve, at det pludselig er dig, der godt kunne tænke dig at komme til parterapi. Det er nemlig slet ikke farligt, og det kan faktisk være godt for rigtig mange ting i parforholdet såvel som uden for det.

 

Parterapi er nemlig i sin grundessens bare en samtale. Det er altså en god undskyldning for at tilbringe noget tid sammen med sin partner, hvor man snakker om noget af det allervigtigste, man har, nemlig parforholdet. Det gode ved parterapi er derfor mest af alt, at det giver nogle ordnede forhold, hvor man kan tage snakken, uden at man pludselig skal rende efter børn eller tage opvasken. Derudover er det selvfølgelig også en kæmpe styrke, at man har en professionel terapeut lige ved siden af, som ved præcis hvad der skal spørges om. Svaret på spørgsmål som hvad er parterapi og hvordan forgår parterapi er derfor i sidste ende, at det i høj grad er op til parret selv. Hvordan foregår parterapi er særligt udfordrende, fordi det selvfølgelig afhænger af parret men i lige så høj grad at terapeuten. Det kan udelukkende være samtale af flere omgange, men det kan altså også sagtens bestå af undervisning såvel som samtale. Netop sådan noget er det vigtigt at have in mente, når man finder sin parterapeut.