Kategorier
Guides

Spar tid og penge med 3D scan-to-BIM

Det er ikke mange, der ved, at opmåling, gentjek og fejludbedring er en af de mest tidskrævende og pengeslugende dele af alle store byggeprojekter, men det er et faktum, der kan komme til at koste rigtig mange penge og timer, hvis ikke det tages alvorligt. Det er noget byggebranchen selv har opdaget, hvilket er med […]

Det er ikke mange, der ved, at opmåling, gentjek og fejludbedring er en af de mest tidskrævende og pengeslugende dele af alle store byggeprojekter, men det er et faktum, der kan komme til at koste rigtig mange penge og timer, hvis ikke det tages alvorligt.

Det er noget byggebranchen selv har opdaget, hvilket er med til at gøre, at den del af branchen er på vej ind i en hel ny og spændende tidsalder, hvor teknologien spiller en langt større rolle. Allerede i dag findes der en række teknologiske tiltag, der kan være med til at gøre hele processen fra udmåling til design og opbygning langt lettere og mere præcis.

Hvad er en 3D scanning?

Langt det meste opmåling, der ligger før opførelsen af et nyt byggeprojekt foregår i dag manuelt. Det betyder, at der skal måles op en eller flere gange og de opmålte tal skal indføre i et program, der så laver en model. Det giver en stor fejlmargin, hvilket kan blive rigtig dyrt, når bygningen skal opføres og der opstår fejl.

Med en 3D scanning bliver hele området målt op digitalt og automatisk indført på en fil, der kan sendes videre til arkitekten i det ønskede format. På den måde mindskes fejlmarginen og arbejdet kommer til at gå langt hurtigere.

Det digitale billede, der dannes fra scanningen, er i 3D (deraf navnet) og gør det langt lettere ikke bare for arkitekten, men også entreprenøren, når det løbende opdateres og sørger for, at der ikke opstår dyre og omstændige bygningsfejl.

Er en 3D scan-to-BIM noget for jer?

Det kan være rigtig svært at bedømme, om det er en investering, der kan betale sig for netop det projekt du skal i gang med, men er du i tvivl, kan du altid kontakte det firma, der tilbyder ydelsen – som eksempelvis https://bygkontrol.dk/3d-scan-to-bim/ – og høre, hvad de kan fortælle dig om både selve processen og, hvorfor det er en god ide for netop dig.

Denne proces er dog især et tiltag, der er værd at overveje, når det kommer til store projekter, hvor scanninger og opmålinger kan tage lang tid og betyde unødvendige pauser i byggeriet. Med 3D scanning kan der scannes op til 5000m2 om dagen og giver dig en klar kvalitetssikring gennem hele projektet.

Se på de mange muligheder for at spare tid for både arkitekten og entreprenøren i løbet at bygningsarbejdet, når målingerne kan laves på så kort tid.

Spar på udgifterne

Den klart største fordel ved at bruge en 3D scanning i forbindelse med dit byggeprojekt er, at det kommer til at spare dig for en lang række potentielle udgifter i forbindelse med byggefejl og kvalitetssikring.

Netop fordi selv de mindste fejl eller fejlberegninger kan ende med at koste dyrt i både tid og penge er det løsninger som 3D scanning, der kan ende med at spare dig penge i sidste ende. Det giver en større chance for at registrere og dobbelttjekke løbende, så du hele tiden er sikker på, at der ikke forekommer fejl og, at hvis uheldet skulle være ude, så opdages de hurtigere og bliver billigere at udbedre.