Kategorier
Guides

Billige lån kan finansiere din nye lejlighed

Hvis du vil købe en lejlighed i en af storbyerne, er det selvfølgelig ikke muligt at købe en lejlighed med et forbrugslån. Hvis du vil købe en lejlighed i en mindre by, kan det dog sagtens lade sig gøre. Der er nemlig flere billige lån, hvor du kan låne op til 400.000. Det kan derfor […]

Hvis du vil købe en lejlighed i en af storbyerne, er det selvfølgelig ikke muligt at købe en lejlighed med et forbrugslån. Hvis du vil købe en lejlighed i en mindre by, kan det dog sagtens lade sig gøre. Der er nemlig flere billige lån, hvor du kan låne op til 400.000. Det kan derfor være rigeligt til at købe en lille lejlighed.

Hvis du skal til at flytte hjemmefra, kan det være en smart måde at gøre det på. Det er ikke alle banker, der vil låne dig penge, hvis du er på SU eller er under uddannelse. Det er heller ikke alle låneudbydere, der vil låne dig penge, hvis du ikke er 21 år. Nogle låneudbydere har endda en aldersgrænse på 25 år. Det kan blive svært at låne penge, hvis du ikke er så gammel så. Se bare her for at se, hvilke billige lån du har mulighed for at tage, når du ikke er så gammel.

Sammenlign billige lån, før du låner

9Når du skal låne penge, er det altid en god ide, at du finder det billigste lån. Det vil sige det lån, hvor du skal betale færrest mulige renter og gebyrer for at låne pengene. Der findes flere sider, hvor du kan sammenligne de forskellige billige lån. Det er for eksempel Moneybanker. Her kan du danne dig et godt overblik over, hvilke lån du kan tage, og hvor meget de koster.

Når du går ind på Moneybanker, skal du altid starte med at indtaste, hvor gammel du er, og hvor meget du vil låne. Så får du vist de lån, der er relevante for dig. Du skal derefter se på, hvilket lån der er billigst. Det gør du ved at se på det, der hedder ÅOP. Det står for Årlige Omkostninger i Procent. Det er altså et udtryk for, hvor meget du skal betale i renter og gebyrer. ÅOP skal være så lav som muligt på det lån, du vælger at tage.

Betal billige lån af hurtigst muligt

En anden måde, du kan gøre dit lån billigere, er ved at betale det af hurtigst muligt. Hvis du kan betale det af på to år i stedet for på tre, kan der være rigtig mange penge at spare. Det kan derfor være en god ide, at du tager nogle år, hvor du arbejder meget og ikke bruger så mange penge. Til gengæld betaler du så meget som muligt af på lånet. Jo flere år du skal betale af på lånet, jo flere penge skal du bruge på det.

Når du låner 400.000 kroner til en lejlighed hos en bank, ender du altid med at betale flere penge end det tilbage. Også selvom det er et billigt lån. Hvis du skal til at flytte hjemmefra og i gang med at studere, kan det være en god ide, at du lægger en plan for, hvordan du kan betale lånet tilbage. Det kan du for eksempel gøre i samarbejde med dine forældre eller nogle af dine venner.