Kategorier
Guides

Flyvende forbrugslån eller frit fald fra høje renter?

Selvom fænomenet har eksisteret i mange ord og været udsat for en del kritik, så er forbrugslånet stadig levende i bedste velgående. Modsat den udskældte lillebror ”kviklånet”, har der altid været mere ordnede forhold omkring de større og længerevarende lån, som forbrugslånet jo er. Men hvad skyldes den store forskel – og er den sand? […]

Selvom fænomenet har eksisteret i mange ord og været udsat for en del kritik, så er forbrugslånet stadig levende i bedste velgående. Modsat den udskældte lillebror ”kviklånet”, har der altid været mere ordnede forhold omkring de større og længerevarende lån, som forbrugslånet jo er.

Men hvad skyldes den store forskel – og er den sand?

Forbrugslån vs. kviklån

Et forbrugslån er som nævnt typisk et større lån på beløb helt fra 5.000 til 500.000 ved enkelte udbydere.

Lånet er kendetegne ved lavere renter end ved f.eks. et kviklån, hvorfor de – sammen med de højere beløb – er mere attraktive. I flere tilfælde kan man endda finde lån, der har bank-lignende renter, men, modsat banken, ikke stiller så mange spørgsmål, inden de låner pengene ud. Man behøver derfor ikke møde op med en god begrundelse for at låne til en ny Macbook Pro og en motorcykel, man kan bare ansøge på et givent beløb.

Foruden dette findes der en klar grund til, at forbrugslånet ikke har mødt samme kritik: Låneselskaberne! Med store navne som Banknorwegian, Fokuslån, Santander Bank og Nordic Låner der ikke meget at sige til, at forbrugerne oplever en anden grad af tryghed ved forbrugslån kontra de mere ukendte selskaber, der tilbyder kviklån.

Kviklåner er nemlig ofte udbudt af et selskab, der ikke er kendt på samme måde som de finansielle sværvægtere i den anden kategori. Så modsat den tryghed, som folk oplever ved forbrugslån, er der en højere grad af usikkerhed – selvom langt størstedelen af alle låneselskaberne naturligvis er professionelle.

Foruden dette er der desuden mange skrækhistorier om kviklån og højerenter. Det afholder mange fra at optage et kviklån, medmindre de har et mere akut behov.

Uden at lovprise kviklånet er det værd at gøre opmærksom på, at det ikke kun fortjener ris. For hvis man formår at udnytte kviklån på den rette måde, kan det være et fint redskab til hurtige penge. Man skal blot huske, at et kviklån er sammensat til at blive tilbagebetalt hurtigt – gerne i løbet af 30 dage – hvis man vil have en fornuftig rente. Herefter stiger renten nemlig drastisk eller der kommer renters rente. Og så bliver det dyrt.

Af samme årsag har de små, hurtige lån en tendens til t blive talt ned, selvom man har mulighed for at låne lavere beløb relativt let. Så kan man forholde sig til lånets vilkår og tilbagebetale tidsmæssigt, er det slet ikke en dårlig løsning til akutte behov. Men vær alligevel opmærksom og sæt dig grundigt ind i regler og vilkår.

Forbrugslånet er et reelt alternativ

Takket være den øgede konkurrence, ser vi hele tiden lavere og lavere renter på forbrugslån samt bedre kundeservice i form af fleksibel tilbagebetaling m.m.

Låntypen er faktisk gået hen og blevet en decideret trussel for almindelige banklån, da man ikke skal begrunde sine behov eller møde fysisk op i banken.  Dét – kombineret med fleksible forhold og utrolig venligsindet support – gør et forbrugslån til en attraktiv måde at låne penge på.

Vær dog opmærksom på, at der stadig kan være stor forskel på de enkelte låneselskaber og deres vilkår. Sammenhold derfor gerne flere tilbud, inden du låner.