Kategorier
Guides

Hold serviceeftersyn på din bil, så du slipper for unødige driftsstop

Om du har en ny eller ældre bil, så er det en god idé at holde serviceeftersyn på dit køretøj. En del vælger at undlade serviceeftersyn på ældre biler, hvilket er en fejl. Under et serviceeftersyn får du skiftet diverse sliddele løbende, hvilket kan være forskellen på om du kører eller går i stå på […]

Om du har en ny eller ældre bil, så er det en god idé at holde serviceeftersyn på dit køretøj. En del vælger at undlade serviceeftersyn på ældre biler, hvilket er en fejl. Under et serviceeftersyn får du skiftet diverse sliddele løbende, hvilket kan være forskellen på om du kører eller går i stå på halvvejen mod din destination. Derfor er det vigtigt at holde serviceeftersyn på alle biler.

Vælg et værksted, der udfører serviceeftersyn efter fabrikkernes forskrifter

Om du har en KIA, Skoda, VW eller anden bilmærke, så er det ofte dette mærke, der afgør, hvor du skal have foretaget service. Dette gælder især, hvis garantien skal gælde på bilen. Det er nemlig et krav fra bilfabrikkerne at et service skal udføres efter visse forskrifter. Der findes også nogle værksteder, der udfører fabriksgodkendte serviceeftersyn på forskellige bilmærker. Her kan du ofte spare penge, da disse ikke er ”mærkeværksteder”, men i stedet et universelt værksted, der får flere bilmærker ind.

Sådan sikrer du dig et godt og billigt serviceeftersyn

Du har sikkert nu indset, at det kan være en god idé med et serviceeftersyn, og det er nu et spørgsmål om, hvordan og hvorledes du lige vælger det helt rette sted at få foretaget et sådanne. Der findes flere forskellige steder i landet, så uanset om du bor i Fredericia, Middelfart eller andetsteds, så kan du næsten altid finde et af de billigere universel værksteder. Et eksempel er hos allcar.dk, der dækker hele trekantområdet. Men når du overvejer et serviceeftersyn skal du:

  • Vurderer om du vil betale dyrt for et mærkeværksted eller spare penge hos et universelt værksted
  • Huske at disse er et krav, hvis du ønsker at beholde garantien.
  • At eftersynene skal holde fabrikkens forskrifter, hvis de skal gælde ved garanti.
  • Sørge for at holde service på din bil – også efter garantien udløber.