Kategorier
Uncategorized

Hvorfor skal du overveje IKT?

Hvis du er i byggebranchen, så har du sikker oplevet, hvor svært det er at visualisere et bygningsprojekt for dine klienter. Det er svært for folk som ikke er fagfolk at tolke bygningspapirer, og det kan være svært at tegne dem over på en præcis måde, så de kan se det færdige projekt. Der er nogle som vælger at lave mere stilistiske tegninger, så klienterne kan få en følelse af deres projekt, men det kan blive meget mere præcist med IKT.

Hvad er IKT?

IKT står for informations- og kommunikationsteknologi. Det er på mange måder det samme som informationsteknologi (IT), udover at der med IKT er mulighed for, at brugerne kan få adgang og redigere i information.

Hvis du har været i byggebranchen i et stykke tid, så har du sikkert stødt på IKT. Dette skyldes, at IKT i forbindelse med byggeri er blevet mere og mere udbredt. Derudover er der endda kommet lovpligtige IKT-krav. Disse krav dækker både almene og offentlige bygningsprojekter over et bestemt entreprisesum. Grunden til, at der er kommet disse krav, er for at kunne bruge IKT på en måde som er værdiskabende i den offentlige sektor.

Hvad er kravene?

Bekendtgørelsen dækker, hvad bygherren skal stille til byggeriets parter i form af IKT. Disse er som følgende:

  • Digitalt udbud
  • Digital kommunikation og projektweb
  • Digital leverance
  • Digital mangelinformation
  • IKT-koordinering
  • Håndtering af digitale byggeobjekter
  • Brug af digitale bygningsmodeller

I byggeprojekter er det vigtigt, at der er god kommunikation mellem de forskellige parter. Som sagt er der disse IKT-krav som er vigtige at overholde ved større projekter. Fordi der er et stort ansvar til dette område, så er der mange som vælger én leder til dette. Hvis dit firma ikke har en med erfaring med emnet, så kan det være svært at finde en som er kvalificeret nok. Derfor kan det nogle gange være en god ide at overveje at finde en person at hyre udefra. Her er det typisk en IKT-leder eller koordinator, som man skal finde.

Find hjælp udefra

Det kan være svært at finde rundt i IKT, hvis man ikke har prøvet det før. Heldigvis findes der mange fagpersoner i Danmark som har denne erfaring. Det er vigtigt, at IKT er udført ordentligt i et byggeprojekt, for at forståelsen, planlægningen og koordineringen af projektet er på plads. Derfor kan det være en god ide at finde en IKT-koordinator med meget erfaring. Hos https://bygkontrol.dk/ikt/ har du mulighed for at komme i kontakt med et erfarent team, som kan hjælpe dig med at overholde IKT-bekendtgørelsen. Teamet består af ingeniører, bygherrer, arkitekter og entreprenører, som alle samarbejder om at få ført dit projekt ud i verden bedst muligt.

Det kan være svært at finde det rette team til opgaven, så det er ikke sikkert, at det første team, du møder, er det bedste. Heldigvis kan du booke et uforpligtende møde hos Bygkontrol, hvor I kan snakke om forskellige samarbejdsmuligheder, så du har mulighed for at finde ud af, om de er den rette til opgaven.