Kategorier
Guides

Køb badmintonsko som de professionelle

Tilbage i de gamle dage Hvis man har til opgave at lede efter den helt rigtige badmintonsko er det vigtigt at lede de sko som passer til ens niveau. I min egenskab af tidligere spiller har jeg unægtelig spillet i en hel del anderledes badmintonsko samt har været med helt fra starten hvor vi spillede […]

Tilbage i de gamle dage

Hvis man har til opgave at lede efter den helt rigtige badmintonsko er det vigtigt at lede de sko som passer til ens niveau. I min egenskab af tidligere spiller har jeg unægtelig spillet i en hel del anderledes badmintonsko samt har været med helt fra starten hvor vi spillede med bare fødder nærmest, eller mere præcist at vi spillede med et par badmintonsko som der basal set kun var en tynd rågummi sål og ikke yderligere. Jeg kan faktisk forundres over folk ikke fik flere ulykker den gang, men benene må blevet immun over for det hårde fodtøj, eller også gik alt bare ikke så stærkt den gang. Lige meget hvilken en af udsagnene det er, så må man nikke genkendende til at det er en massiv innovation der er fundet sted igennem de sidste mange år og man nu kan få meget moderne badmintonsko til denne dags badmintonsport. Der var så men på et punkt hvor jeg kortvarigt benyttede sko til løb til at dyrke badminton i, det blev dog ikke en game changer, da skoene til løb helt naturligt er for robuste i bunden og derfor fik spillerene let overbelastet benene når man skulle bevæge sig rundt på banen.

 

En kvalitetssko har gode egenskaber

En af de vigtigste ting i et par badmintonsko er støtte, da alle som hovedregel flytter sig med retningsskift 70% af tiden. Dette stiller kæmpe krav til fronten på et par badmintonsko, på grund af alle badmintonspillere lægger al vægten på det ydereste af sålen når man skal ændre retning sidevejs på en badmintonbane. Der vil være forskellige metoder at fremme mere stabilitet når vi udvikler sko til badminton, en af de oftest benyttede er at forme en lille forstærkning på ydersiden af forfoden der giver mere stabilitet fra bunden og op til overdelen. En af de andre tilgang er at gøre toppen af skoen mere stiv på den ydre side, men dette kan også munde ud i en badmintonsko der kan være mindre komfortable at have på når man træner og derfor bliver denne metode ikke brugt så i mindre grad. En anden meget vigtig egenskab er stødabsorbering, fordi badminton bare er blevet hurtigere over tid, er det vigtigt at der er en god absorbering når man havner på banen efter et afsæt eller tager et stort skridt ud til bolden. Der er en hel del forskellige måder for stødabsorbering, men som hovedregel bør man altid vælge en badmintonsko der er med stødabsorbering under hælen. I fravær af stødabsorbering under hælen får man mange flere stød op gennem kroppen og dette vil udsætte ryg, hofte og knæ for unødig belastning og vil øge chancen for skader.

 

Men hvem laver en god sko?

Uden tvivl så er der forskellige mærker der fremstiller en rigtig god badmintonsko. Der er tale om hele fire slags der i hvert fald leverer sko til de bedste spillere i hele verden. Derfor kan du sagtens med fordel vælge din næste sko fra en af disse producenter, fordi du er sikker på at få en god kvalitet for pengene. Samtidig så får du også en sko der passer til sporten men også passer til alt det man ønsker i en god sko. Derudover er du garanteret en rigtig god sko, der vil holde lang tid, selvfølgelig afhængig af hvor meget du bruger den. De mærker man med fordel kan kigge efter er Mizuno, Yonex, Ascis og det danske mærke Forza. De tre tidligere nævnte mærker er alle japanske mærker, og er store udfordre og udviklere på markedet for badmintonsko.