Kategorier
Guides

Lys op i den mørke juletid med din julesweater

Man siger at julen er lysenes tid. Så hvorfor ikke tage skridtet videre og dyrke dette med en julesweater med lys? Det lyder måske mærkeligt, men moderne LED-teknik har efterhånden gjort det muligt at skabe flotte og velfungerende sweatre, som blinker og lyser om kap med de levende lys på juletræet. Ønsker du virkelig at […]

Man siger at julen er lysenes tid. Så hvorfor ikke tage skridtet videre og dyrke dette med en julesweater med lys? Det lyder måske mærkeligt, men moderne LED-teknik har efterhånden gjort det muligt at skabe flotte og velfungerende sweatre, som blinker og lyser om kap med de levende lys på juletræet. Ønsker du virkelig at skabe god julestemning, så kan det derfor være at det er denne tøjmæssige løsning, som du skal ty til. I hvert fald kan du være sikker på, at du med dette produkt vil vække opsigt på den gode måde.

Julesweatre har længe været en tradition, som hører julen til. Der findes rigtig mange forskellige typer af julesweatre. Der er de klassiske, som typisk er lavet i strik af lækker kvalitet og i varme, vinterlige farver. Så er der de ”grimme” og mere ironiske af slagsen, som tit brander sig på sjove eller grimme motiver og et lidt kikset, men samtidig hyggeligt, udtryk. Og så er der de helt moderne, som typisk er holdt i simple designs og enkle, moderne farver. Disse sweatre gør sig ofte juleagtige på grund af for eksempel glimmer eller små fine detaljer.

Glitrende julelys

Julesweatrene med lys gør sig ofte bemærkede ud fra det faktum, at de er lidt for meget. Men det er netop denne egenskab, som gør dem så fantastiske. Disse sweatre kombinerer nemlig det hyggelige ved de lidt for kiksede, klassiske julesweatre, og det sjove og underholdende ved lysene. På den måde tages konceptet bag denne type af beklædningsgenstande altså et niveau op, og det resulterer i nogle helt fantastiske julesweatre med lys. Er man typen, som godt kan lide virkelig at hygge igennem til jul, så er denne type af sweatre altså det rigtige valg.

Julen er nemlig en højtid, som på rigtig mange måder handler utrolig meget om stemning og pynt. Stemningen, som vi kreerer ved juletid, handler om æstetik, hygge, varme, tryghed og nærhed. Det er selvfølgelig noget, som i høj grad kan kobles til de kulturelle værdier, som hører højtiden til. Men det er også noget, som vi selv skaber, når vi hænger lyskæder op, sætter gran på døren, pynter reolerne med nisser og tager nissehuer på. At iklæde sig en julesweater er altså at gå med på denne tradition. Og vælger man en julesweater med lys, så tilføjer man helt sikkert noget fantastisk og unikt til stemningen.

Hvordan fungerer det?

Teknikken bag de supersmarte sweatre er egentlig ganske simpel. For selvom man ikke normalt forbinder tøj og elektriske lys med hinanden, så er konceptet så lige til, at det egentlig er utroligt at det ikke er blevet gjort mere eller før. Lysene er, som allerede nævnt, LED-lys. Det betyder at de kan holde længe uden særlig meget batteri. Det batteri, som nu engang skal til, sidder i en lille batteripakke, som er syet ind i sweateren. Når batterierne er løbet tør, kan de således nemt skiftes til nogle nye.

En julesweater med lys er måske ikke for alle til alle tider. Det er nemlig en beklædningsgenstand, som uden tvivl vækker opsigt. Men hvis man ikke nødvendigvis har lyst til at lyse gadebilledet op på daglig basis, så kan man med fordel nøjes med at trække det lidt mere markante stykke tøj frem, når der er julefrokost på arbejdet, med vennerne eller hos familien. Her vil man kunne trække stemningen op, og give selskabet noget at snakke om. Hvis man har lysten til det, kan sweateren dog også sagtens bæres på arbejdet eller derhjemme – alt er nemlig tilladt, når julefreden falder over os.