Kategorier
Guides

Opvarm din bolig på en miljøvenlige måde med biobrændsel

Mange mennesker varmer deres bolig op ved hjælp af fjernvarme. Dette er ikke den mest miljøvenlige måde at opvarme boligen på, og det har resulteret i, at flere og flere vælger nogle mere miljøvenlige alternativer. Der findes flere forskellige alternativer. Man kan blandt andet vælge at opvarme ens bolig ved hjælp af biobrændsel. Denne energikilde […]

Mange mennesker varmer deres bolig op ved hjælp af fjernvarme. Dette er ikke den mest miljøvenlige måde at opvarme boligen på, og det har resulteret i, at flere og flere vælger nogle mere miljøvenlige alternativer. Der findes flere forskellige alternativer. Man kan blandt andet vælge at opvarme ens bolig ved hjælp af biobrændsel. Denne energikilde er vedvarende og det betyder, at den er miljøvenlig. Biobrændsel fås blandt andet i form af træpiller, træbriketter og ovntørret bøgetræ. Alle disse tre typer af brændsel kan bruges i brændeovne og pejse. Hvis du ikke allerede har en brændeovn eller en pejs, kan du ikke bruge denne form for brændsel. Men hvis du har en ovn eller en pejs, kan du med fordel benytte dig at dette til opvarmning af dit hus, når det er koldt. Hvis du gerne vil have levering af biobrændsel i Vejle og Billund, er dette en mulighed.

 

Træpiller

Hvis man vælger biobrændsel i form af træpiller, så vil man hurtigt opdage, at man kan spare helt op til halvdelen på ens nuværende varmeregning. Det er således ikke kun en god løsning for miljøet, det er også godt for din økonomi. Hvis man vil fyre med piller, skal man have et pillefyr. Det skal man se som en investering, da der virkelig er gode muligheder for at spare penge på varmeregningen. Allerede efter 1 eller 2 år vil det være tjent ind. Sådan et fyr holder i mange år, og det betyder altså, at der er en rigtig god investering. Du skal selv betale for installationen af fyret og selve fyret, men det vil som sagt hurtigt være tjent ind i forhold til det, som du kan spare ved at skifte til pillefyret.

 

Træbriketter

 

I modsætning til pillerne, kan man bruge træbriketterne til at fyre op med i en helt almindelig brændeovn eller pejs. Hvis du har en brændeovn eller pejs i forvejen, kan det altså være en god løsning at købe træbriketter i stedet for almindeligt træ. Det giver en bedre afbrænding, som er bedre for miljæet. I mange tilfælde vil man også kunne spare penge på at købe briketterne frem for almindeligt træ. Det kommer selvfølgelig an på om man har adgang til store mængder af almindeligt træ. Men hvis man vil gøre noget godt for miljøet, er det helt klart bedst at fyre op med træbriketter i brændeovnen.