Kategorier
Guides

Sådan foregår export af biler i Danmark

Der findes mange juridiske regler omkring køretøjer i Danmark. Sammenlignet med andre lande betaler vi høje afgifter, og Danmark har derfor ikke gjort særligt meget i eksport af bil.   Særligt ved hjælp af internettet er det nu blevet nemmere at finde end udenlandsk køber, og nogle danskere gør endda i opkøb af biler til […]

Der findes mange juridiske regler omkring køretøjer i Danmark. Sammenlignet med andre lande betaler vi høje afgifter, og Danmark har derfor ikke gjort særligt meget i eksport af bil.

 

Særligt ved hjælp af internettet er det nu blevet nemmere at finde end udenlandsk køber, og nogle danskere gør endda i opkøb af biler til eksport. Export af biler er nu nemt.

Det juridiske aspekt ved eksport af bil

Det kræver imidlertid, at man sætter sig en smule ind i dansk lovgivning og de steps, der er ved eksport af bil. Hos skat kan man ansøge om en såkaldt eksportgodtgørelse som en procentdel af handelsprisen, der så vil blive refunderet sælgeren. Det er derfor opkøb af biler til eksport i nogle tilfælde godt kan betale sig.

 

Køretøjet skal selvfølgelig overholde nogle krav, før man er berettiget til denne procentvise refundering:

  • Det skal veje under 3500 kg
  • Bilen må ikke være mere end 35 år gammel
  • Bilen skal have en funktionsdygtig motor

 

Bilen skal desuden til en eventuel kontrol, fordi Skat vil sikre sig, at de ikke bare refunderer, at en gammel, rusten vogn krydser grænsen. Denne kontrol er obligatorisk, når bilen er over 10 år gammel.