Kategorier
Guides

Festens succes afhænger af selskabslokalerne

Der er mange ting som skal falde i hak for at du får den perfekte fest uanset om det er en konfirmation, rund fødselsdag eller bryllup. For at festen skal blive en succes er der en del forhold, som skal gennemtænkes og planlægges efter. Her kommer en lille guide til hvordan du får den perfekte […]

Der er mange ting som skal falde i hak for at du får den perfekte fest uanset om det er en konfirmation, rund fødselsdag eller bryllup. For at festen skal blive en succes er der en del forhold, som skal gennemtænkes og planlægges efter. Her kommer en lille guide til hvordan du får den perfekte fest:

Sørg for at finde de rette selskabslokaler

Det første og vigtigste du skal gøre er at finde de rette lokaler. Lokalerne skal være åbne, indbydende og kunne danne rammen for en fed fest. Skal I holde fest i nærheden af Århus eller Randers, kan dette være et godt bud: http://www.kysthotellet.dk/restaurant/firmafest-selskabslokaler/ . Lokalerne her kan danne rammen om en fed fest uanset hvilken type det er.

 

Tænk overnatningsmuligheder

I dag bliver det skelnet negativt til, med rette, at folk drikker når de har drukket alkohol. Derfor er det anbefaleligt at holde festen et sted hvor der er overnatningsmuligheder. For holder I festen et sådan sted som Kysthotellet, behøver gæsterne ikke finde ud af hvem der skal køre hjem. Alle kan drikke, overnatte og kører sikkert hjem dagen efter.

Læg en midlertidig tidsplan

Selvom aftenen skal være spontan og ikke koreograferet er det alligevel en fordel at lægge en foreløbig tidsplan så man har en idé af hvornår musikken skal starte, hvornår middagen skal starte og hvornår evt. talere skal have lov til at sige et par ord, dernæst kan man også planlægge hvornår festen skal slutte , ved at servere natmaden.

Inviter de rigtige deltagere

Det er deltagerne, som skaber festen. Derfor skal du sørge for at det er en dynamisk gruppe du inviterer. Derfor skal du også overveje hvem der skal sidde ved siden af hvem, og sørge for at bordplanen går op så alle deltagerne har nogen at snakke med. For der findes ikke noget værre end at være den eneste ved et bord som ikke har nogen at snakke med, og det skaber en kedelig mærkelig stemning for alle.

Vær en god vært

Som vært har du det overordnede ansvar for at festen bliver en succes og det er der flere parametre du bliver vurderet på. En af dem som er særlig vigtig er at alle føler sig velkomne og det gør får du folk til at føle ved at cirkulere og snakke med dem hvor samtalen ikke går så godt. Du skal huske at det eneste mange har til fælles er dig og begivenheden, så det er dit ansvar at starte samtalerne.

Maden skaber dagen

Maden er altafgørende for at festen også bliver en succes. Du skal sørge for at den kan efterkomme alles krav og behov.  En af de største udfordringer er at sørge for at maden passer til festen og årstiden. For er det en sommerfest kan det blive en for tung en middag hvis der bliver serveret steg, kartofler og sovs såfremt der er 30 grader udendørs.

Hyr eventuel en DJ for at få gang i festen

Såfremt anledningen og deltagerne passer til det så overvej kraftigt at hyre en DJ til tiden efter maden. Alternativt kan du hyre en klassisk klaverspiller, som giver enhver fest stil. Det er dog vigtigt at du afstemmer lydstyrken med DJ’en inden festen starter. Det er ærgerligt hvis du ønsker en afdæmpet fest og man ender med at skulle råbe til hinanden på grund af den høje musik.

Følger du alle ovenstående råd så har du en god chance for at festen bliver en stor succes, og med de penge og kræfter du skal lægge i det så fortjener du en mindeværdig fest.