Kategorier
Guides

Gør din virksomhed mere effektiv

Rigtig mange firmaer har firmabiler af den ene eller den anden art. Særligt håndværkere kan dog slet ikke undvære firmabilerne, da de er fuldstændig centrale for hele virksomhedsmodellen. Det er gennem dem, at de kan komme ud til kunder, have deres værktøj med og konstant være på farten. Sidder man som chef for firmaet, kan […]

Rigtig mange firmaer har firmabiler af den ene eller den anden art. Særligt håndværkere kan dog slet ikke undvære firmabilerne, da de er fuldstændig centrale for hele virksomhedsmodellen. Det er gennem dem, at de kan komme ud til kunder, have deres værktøj med og konstant være på farten. Sidder man som chef for firmaet, kan en stor flåde af firmabiler imidlertid også være enormt svær at holde styr på. For at kunne holde firmaets strategi stringent og effektiv, bliver man næsten nødt til at have sine mænd i røret hele tiden. Man skal nemlig gerne have styr på hvor de er, hvor de er på vej hen, og hvornår de kan tage videre til den næste opgave i rækken.

 

Den slags kan dog også hurtigt komme til at hænge både dig og dine medarbejdere langt ud af halsen. Du bruger din tid på andet end virksomhedens udvikling og ledelse, og de skal hele tiden bruge tid på at svare dig. Heldigvis har ny teknologi endelig åbnet op for en mulighed, hvor du kan holde styr på hele flåden af firmabiler, uden at skulle bruge al din tid på det. Teknologien er meget passende blevet døbt flådestyring. Det kan imidlertid stadig være besværligt at finde den perfekte mulighed for flådestyring til lige jeres firma.

Mange løsninger til forskellige behov

Markedet er nemlig vokset voldsomt på det seneste, og i dag findes der op til flere løsninger for flådestyring, der alle kan noget forskelligt. Heldigvis henvender de sig også i nogen grad til forskellige brancher, hvilket kan være med til at hjælpe dig på vej med valget mellem de mange muligheder.

 

Til at starte med kan det dog være en god ide lige at få på det rene, hvad flådestyring egentlig er for en størrelse. Ganske kort indebærer det nemlig bare, at man sætter en lille GPS tracker ind i hver firmabil. Denne kan så altid rapportere tilbage til hovedkvarteret med en melding om, hvor bilen er på ethvert givent tidspunkt. Styrken ved flådestyring er dog i lige så høj grad den software, der binder det hele sammen. Du vil som chef let kunne se, hvor dine medarbejdere er, og hvornår de kan være klar til den næste opgave. Desuden er det nemt og enkelt at overskue, hvem der er tættest på til at kunne løse den næste opgave ved at tilbagelægge færrest kilometer.

Optimer firmaet

Flådestyring kan nemlig også hjælpe dig med at optimere firmaets brændstof forbrug. Efter hver endt måned kan du se hvor og hvor meget i har kørt, samt om der er noget uhensigtsmæssig kørsel. Der er derfor ingen tvivl om, at en sådan løsning vil kunne hjælpe dig med at gøre dit firma langt mere effektivt.

 

Derudover er det selvfølgelig også oplagt at bruge systemet som en form for ekstra tyverisikring. Mange firmabiler indeholder store mængder dyrt værktøj, som man bestemt ikke ønsker stjålet. Derfor er det selvfølgelig rart at vide, at man altid har en tracker på dem.