Kategorier
Guides

Ikke alle kan være nummerpladeoperatør

Hvad laver egentlig en nummerpladeoperatør? Det lyder som en stillings betegnelse, men det er i virkeligheden et firma, der er autoriseret jævnfør Registreringsbekendtgørelsens § 96.. til – inden for lovens rammer – at ind- og omregistrere køretøjer i Motorregistret for borgere og virksomheder. Faktisk har en autoriseret nummerpladeoperatør pligt til at indregistrere og omregistrere køretøjer (såfremt de er omfattet […]

Nummerpladeoperatør

Hvad laver egentlig en nummerpladeoperatør?

Det lyder som en stillings betegnelse, men det er i virkeligheden et firma, der er autoriseret jævnfør Registreringsbekendtgørelsens § 96.. til – inden for lovens rammer – at ind- og omregistrere køretøjer i Motorregistret for borgere og virksomheder.

Faktisk har en autoriseret nummerpladeoperatør pligt til at indregistrere og omregistrere køretøjer (såfremt de er omfattet af loven) i Motorregistret for borgere og virksomheder, der anmoder herom. Dog med den tilføjelse. at en nummerpladeoperatør kun er forpligtet til at indregistrere køretøjer omfattet af de typer af nummerplader, som operatøren har valgt at have på lager (se Registreringsbekendtgørelsens § 95).

Registrering af køretøjer sker der hvor nummerpladeoperatøren har forretning og denne skal være åbent for registrering af køretøjer mindst 4 dage om ugen (Registreringsbekendtgørelsens § 96, stk. 2).

På SKAT’s hjemmeside kan man altid se, hvilke virksomheder der er godkendte som nummerpladeoperatører.

En nummerpladeoperatør behøves ikke til omregistrering

Siden engang i november 2012 har dele af de arbejdsopgaver, som blandt andet nummerpladeoperatører hidtil havde stået for, kunnet udføres online – af folk selv.

På det tidspunkt åbnede Skat nemlig for deres TastSelv-service for om-registreringer af såkaldt ‘almindelige’ køretøjer på Skat.dk – derved kan købere af de køretøjer, der er omfattet af ordningen, spare turen til Skats nummerpladeekspeditioner.

De nye muligheder i TastSelv er en del af Motorregistret, som blev åbnet i juni 2012. gjorde på det tidspunkt det muligt for de omkring 1.600 autoriserede nummerpladeoperatører at sælge eog/eller udlevere nummerplader og derved spare folk fra berørte forhandlere og værksteder for turen til en af de 28 nummerpladeekspeditioner som SKAT driver.

Bilejeren og motorcykelejeren kan også bestille erstatningsplader, en ny registreringsattest eller en 3. nummerplade på skat.dk. Hvis et køretøj derimod skal nyindregistreres (førstegangs-registrering), slipper man ikke for at få det gjort af en nummerpladeoperatør.

Mvh
Jonna Licenso-Hansen