Kategorier
Guides

Kæledyr i corona-tiden

Hvis man skal prøve at finde nogle lyspunkter i denne mystiske tid, så kan man altid tage et kig på sit kæledyr. Din hund eller kat nyder med garanti rigtig godt af, at du har meget mere tid derhjemme. Arbejd hjemmefra med kæledyr Når nu vi arbejder hjemmefra, så er får du højst sandsynligt besøg […]

Hvis man skal prøve at finde nogle lyspunkter i denne mystiske tid, så kan man altid tage et kig på sit kæledyr. Din hund eller kat nyder med garanti rigtig godt af, at du har meget mere tid derhjemme.

Arbejd hjemmefra med kæledyr

Når nu vi arbejder hjemmefra, så er får du højst sandsynligt besøg af dit kæledyr ved din arbejdsstation. Med hunde er det nok ikke noget problem, og nok bare ekstra hyggeligt og trygt med selskaber. Men alle der har prøvet at arbejde, eller blot benytte en computer, med en kat i samme rum, ved hvilken udfordring det kan være. Her får du lige et par gode råd med på vejen, til hvordan du kan få mere ro til at at arbejde.

Tips til arbejdsro fra katten

  1. Giv din kat et nyt stykke legetøj. Der findes massere af legetøj til katte, som kan aflede deres opmærksomhed. Dog er der en del held involveret i at finde et stykke legetøj, som ikke bliver kedeligt så snart du ikke selv hjælper katten til at lege. Det kan være du kan få held med et stykke kattelegetøj med batteri, som selv kan bevæge sig og holde sig interessant.
  2. Giv din kat en ny catbed. Katte sover eller dangderer den på langs godt og vel 80% af dagen. Hvis du kan finde den helt rigtige seng til kattemissen, så kan du være heldig, at den ikke har lyst til at gå igen. Find eventuelt en seng, som du kan have på en hylde, skrivebord (hvor den ikke forstyrrer dig) eller et andet sted, som er lidt højere oppe end gulvet.  Det er min egen erfaring, at de bedre kan lide at ligge lidt højt.
  3. Leg med din kat, når du har tid. Det siger sig selv. Leg, leg og atter leg, når du har tid til det. Jo mere du leger med din kat, des mere tilfreds bliver den, samtidig med at den får brændt den energi af, som den nu har opladt. Så brug noget tid på din kat. Det er også godt mod stress, som mange af os nok efterhånden kan mærke lidt til i denne mærkelige situation.

Jeg har selv haft godt af at følge nogle aktive katte-sider og katte-profiler på nettet. Det hjælper mig med at stresse lidt af, og nyde de dejlige sider af livet. For eksempel følger jeg MyPetThai på diverse medier, såsom MyPetThai på Awwwards, på Ello, Aboutme og OpenCollective. Derudover har de også en sjov twitter, fb og instagram, hvor man kan få et lille afknæk fra de mange mørke nyheder der præger os i dag.