Kategorier
Guides

Mange vinglas til mange forskellige vin

Verdenen af vin er en verden, som kan være overvældende at træde ind i, men dog gradvis mere og mere spændende i takt med, at man lærer de mange forskellige slags vin at kende. For det er klart, at man skal vide noget om vin for sådan rigtigt at synes, at det er spændende. Og […]

Verdenen af vin er en verden, som kan være overvældende at træde ind i, men dog gradvis mere og mere spændende i takt med, at man lærer de mange forskellige slags vin at kende. For det er klart, at man skal vide noget om vin for sådan rigtigt at synes, at det er spændende. Og når man så kommer endnu dybere ind i viden om vin vil man også vide, at det ikke er nok at vide meget om selve vinen, men det er derimod også meget vigtigt, at du ved meget om de vinglas du bruger. For vinglas er med til at gøre rigtig meget for den oplevelse, som du som vindrikker har.

 

Et vinglas til hver vin

Alle folk ved, at de vinglas man bruger til rødvin, hvidvin, champagne osv., er vidt forskellige. Det er noget, som kun de færreste vil udfordre og man vil altid helt automatisk vælge at bruge de vinglas, som man ved passer til den givne vin. Dog er det kun de allerfærreste, som kan sige noget om hvorfor der rent faktisk er forskellige vinglas til forskellige slags vin. Mange vil ikke ane hvad de skal sige, hvis de bliver spurgt om hvorfor man lige præcis bruger det vinglas til det ene og et andet vinglas til noget andet. Dog er der mange grunde til, at vinglas er formet lige præcis som de er, og derfor er det kun en god ting, at folk rent faktisk er så gode til at vide hvilke glas der skal bruges til hvilke vine.

I forhold til vinglas til hhv. Rød og hvid vin så er der dog ikke den store grund til, at de er forskellige. Det er blot således, at man ikke bruger de samme vinglas til forskellige vin. Derfor er der nogen, som på et tidspunkt har besluttet, at de vinglas man bruger til den hvide vin de skal være lidt mindre end de røde. Dog er formen på denne type glas meget strategisk lavet. Disse vinglas til rød- og hvidvin er lavet som cirkler, og det gør, at ilten kan blive i glasset længere end hvis de for eksempel havde været helt lige. Det gør, at de får mere smag og, at vinen ender med at ilte på den helt rigtige måde.

 

Kantede eller runde vinglas

Når man skal ud og finde nogle vinglas er det ikke bare så let, at man blot finder ét sæt, som man så kan købe. For man vil blive stillet over for et stort valg når man står i butikken og skal købe nogle vinglas. Der er både helt store glas, der er væsentligt mindre glas, der er de lidt kantede, de meget runde og så er der endda vinglas, som har specielle mønstre på og som måske endda har noget skrift på. Det er her, at man skal tage et valg og ofte kan det betale sig at tage dette valg hjemmefra så man ikke behøver at stå så lang tid i butikken.

Er man i tvivl om hvilke vinglas man ønsker kan man altid vælge den mest oplagte og den nemmeste udvej, som er at vælge dem, som ser allermest almindelige ud. De glas, som der er tale om her er dem, som hverken er så store eller små, som hverken er meget runde eller meget kantede og som ikke har nogle nævneværdige detaljer på sig. Denne type vinglas kan man altid vælge hvis ikke man er helt sikker på hvilke glas man bør vælge.

 

Særlige editions af vinglas

Har du fundet nogle vinglas, som du rigtig godt kan lide er der en stor sandsynlighed for, at der på et tidspunkt vil være en special edition af disse vinglas, som du kan købe. Her kan det være, at disse vinglas ligner meget de originale, som du altid har kunne lide, men blot med en lille detalje, som du ikke har set på de originale glas. Det er nogle glas du kan købe nogle af og ofte vil de ikke nødvendigvis være så meget dyrere end de helt originale.

Noget andet, som du nok vil opleve hvis du går i gang med at lede efter vinglas er, at der også er mange, som har jubilæumsglas, som kommer fordi, at glas- eller vinglasproducenten har et jubilæum de ønsker at fejre. Ofte laver glasproducenter deres vinglas om med tiden og når man har et særligt jubilæum vil man ofte vælge at udgive de samme vinglas, som man måske havde for over 50 år siden. Det er noget, som folk synes er sjovt og det vil måske gøre, at man kan sælge endnu mere end ellers. Find eksotiske vinglas og køb dem hvis det er en jubilæumsudgave da det kan være, at du ender med at have nogle glas, som kan være rigtig mange penge værd en dag.