Kategorier
Uncategorized

Sådan bekæmper du myrer i huset

Har du problemer med myrer, eller vil du blot gerne forberede dig til næste gang de små kryb flytter ind i din bolig, så læs med her.

Du får både råd til at forebygge en kommende myreinvasion samt til at fjerne myrerne, hvis de allerede har gjort deres indtog.

Tre overordnede strategier

Overordnet set er der tre strategier, du kan tage i anvendelse, når du skal gøre på med myrerne. Du kan vælge enten:

  • Ødelægge myreboet
  • Bekæmpe myrerne med insektmidler
  • Kontakt en skadedyrsbekæmper

Tegn på myrer

Tegnene på at man har fået besøg af et myresamfund er ikke raketvidenskab. For eksempel kan man opdage dem, hvis der ligger sand eller lignende på gulvet, særligt nær paneler og sprækker.

Derudover, hvis du er rigtig uheldig, kan du finde myrer i din mad – og ja, så har du desværre myrer. Så slemt behøver det dog formentlig ikke at gå, hvis du følger nogle simple råd.

Hvorfor kommer myrerne?

Som regel går myrerne ind i vores huse for at finde føde og netop derfor er det også vigtigt, at vi sørger for, at der så vidt muligt ikke er mad tilgængeligt for myrerne.

Hvis du nogensinde har prøvet at spilde et glas cola på et gulvtæppe og ikke får det gjort helt rent, ved du formentlig også, at myrerne isæt bliver begejstrede, når de kan få fat på noget sukker.

Hvordan kommer de så ind i huset? Myrerne er jo desværre ikke så høflige, at de kun kommer på besøg, når hoveddøren står åben. Har du før haft besøg af disse små kryb, har du måske også allerede oplevet, at de kan finde på at komme ind gennem små gange i muren.

Hvis du opdager, at det er sådan, de kommer ind, kan det i nogle tilfælde hjælpe at sætte noget fast oven på hullet eller sprækken, hvor du ved eller har mistanke om, at myrerne gør sin entré.

Det kan du gøre mod myrerne

Der er mange forskelligartede ting, du kan gøre mod myrer i huset. Her er nogle eksempler:

  • Såfremt det er muligt, bør du først og fremmeste finde myreboet. Det er den måde, du kan være mest sikker på at få bugt med myrerne. Somme tider kan myreboet tænkes at være ude i jorden ude foran myren, og dermed er der også mulighed for at få ødelagt det.

  • Bloker indgangen. Som jeg skrev ovenfor – hvis du ved, hvor myrerne trænger ind henne, kan du med fordel blokere revnen. Du kan dog ikke være sikker på, at dette løser problemet, så derfor bør du nok også anvende nogle af de andre teknikker.

  • Sæt en myrelokkedåse, der hvor myrerne er. Dette får ikke nødvendigvis myrerne til at afholde sig fra at gå ind i huset, men denne effektiv kan det godt have i nogle tilfælde.

  • I nogle tilfælde kan det desværre være nødvendigt at skride til store handlinger – eksempelvis at få en skadedyrsbekæmper ud. En skadedyrsbekæmper kan nemt og hurtigt fjerne myrerne, og du kan være helt sikker på at de er væk efter besøget.

    Hvis du mangler en skadedyrsbekæmper, så kan jeg anbefale Toxin skadedyrsbekæmpelse, da de er professionelle inden for skadedyrsservice, og de udfører deres arbejde hurtigt og billigt.

Jeg håber, at jeg har hjulpet til, at du kan slippe for myrer i boligen. Det er aldrig de sjoveste at skulle dele sit slik med.