Kategorier
Guides

Sjove fastelavnskostumer

En af de mest elskede højtider i Danmark er fastelavn. Helligdagen, hvor vi klæder os ud som vores yndlings superhelt, leger at vi har fået vores drømmejob eller tager en uhyggelig forklædning på, til når katten skal slås af tønden. Til enhver fastelavnsfest er det derfor essentielt, at have det rigtige kostume.   Undgå at […]

En af de mest elskede højtider i Danmark er fastelavn. Helligdagen, hvor vi klæder os ud som vores yndlings superhelt, leger at vi har fået vores drømmejob eller tager en uhyggelig forklædning på, til når katten skal slås af tønden. Til enhver fastelavnsfest er det derfor essentielt, at have det rigtige kostume.

 

Undgå at ligne alle andre, der kommer til samme fastelavnsfest. Vær derfor ikke bange for at gå ud af din komfortzone, når det kommer til fastelavnskostumer, for jo vildere eller jo mere anderledes, desto sjovere er det ofte. Der findes næsten ingen grænser for, hvor mange forskellige former for fastelavnskostumer der findes. Du kan bogstaveligt være lige hvad du har lyst til, og hvis du mangler inspiration til din udklædning, kan du se mere her. Der findes især mange sjove kostumer til de mindste, som nok også er mest tilbøjelige til at holde af fastelavn. De fleste sociale institutioner og skoler fejrer fastelavn.

Stærk chili eller magisk fe?

Børnene i dit liv skal ikke være bange for, at være noget andet end prinsesse eller pirat. Du kan blandt andet lade de små iklæde sig et kostume og lade dem være en stærk chilli, en magisk fe eller måske en lynhurtig hest. Hvis du eller dit barn føler sig farverig, er der også kostumer der forestiller lækker frugt eller friske blomster. Det har I mange år været de samme former for fastelavnskostumer, som har præget de landsdækkende fastelavnsfester, så det bliver hurtigt et lidt kedeligt landskab, hvis alle kommer i den samme udklædning. De fysiske butikker sælger nemlig oftest udklædninger, der enten ligner hinanden eller er fuldstændigt ens.

 

Hvis pengene ikke er så store eller du bare ikke kan finde nogle fastelavnskostumer, der falder i din eller dit barns smag, kan I også købe nogle sjove rekvisitter, noget kulørt stof og noget lim eller perler, og herfra lave jeres helt eget og unikke kostume. Der er jo ingen der siger, man nødvendigvis skal klæde sig ud som noget, der allerede er en ting. Så er I også sikre på, at ingen kommer i mange fastelavnskostume som jer! Så kan I slå katten af tønden i jeres helt hjemmelavede kostume og få en sjov dag uden et købt kostume. En klat ansigtsmaling kan også være med til at pifte ethvert kostume op og gøre rollen mere levende. Det kan du ofte købe samme sted som du køber fastelavnskostumer.