Kategorier
Guides

Varmekilder til boligen

En varmekilde er det som du bruger til at opvarme din bolig, altså der hvor varmen kommer fra. Der findes mange former for varmekilder som kan bruges i hjemmet. Alt afhængigt af den bolig du bor i, hus eller lejlighed og alt efter dine behov, kan du med nemhed finde den rette varmekilde til dit […]

En varmekilde er det som du bruger til at opvarme din bolig, altså der hvor varmen kommer fra. Der findes mange former for varmekilder som kan bruges i hjemmet. Alt afhængigt af den bolig du bor i, hus eller lejlighed og alt efter dine behov, kan du med nemhed finde den rette varmekilde til dit hjem. Det er også vigtigt at tænke på omkostningen for den varmekilde du bruger til at generere varme til dit hjem, og hvad du kommer til at bruge på el. Derfor anbefales det at du sætter dig ind i de forskellige varmekilder der er, og dit årlige forbrug inden du investerer i dine varmekilder. Dertil bør du også sætte dig ind i hvor miljøvenlige og bæredygtige dine varmekilder er, så du sikre en længerevarende metode at generere varme på, til din bolig.

 

Forskellige varmekilder at vælge imellem

Som tidligere nævnt er der forskellige varmekilder at vælge imellem. På denne side kan du lære mere om de forskellige varmekilder, og hvilke der er relevante for dig at bruge.  Her kan du lære om naturgas, biomasse eller træpiller. Naturgas kommer fra jorden, og stammer fra plante og dyrerester, som er blevet omdannet til brændbar gas. Naturgas leder heller ikke så meget CO2 ud, og derfor er det en af de mest miljøvenlige varmekilder lige nu. Naturgas består af kulstof og brint, og under forbrænding dannes der vand og kuldioxid. Det dækker ca. 25 % af hele verdens energiforbrug. En god og sikker måde at få varme til hjemmet. Varmen fra naturgas kommer ud fra radiatorerne i hjemmet.

Derudover er der også biomasse. Denne varmekilde dannes ved forbrænding af bionedbrydeligt affald, såsom træaffald, brænde og halm. Biomasse giver omkring to tredjedel af den samlede energiproduktion. Det er en vedvarende energikilde og det har stor betydning, grundet faktum at det er bæredygtigt, og bioaffald kan benyttes til afbrænding. Biomasse producere ikke blot varme, men også el.

Træpiller er en fast biomasse som brændes af på et pillefyr eller i en træpilleovn, og det er en effektiv måde at få varme på. Et pillefyr fungerer fint til et stort hus, og sørger for varme og varmt vand. Du kan på siden finde flere guides til hvordan du bruge et pillefyr og afbrænder træpiller.

 

Vælg den rigtige varmekilde

 

Det bedste alternativ er klart at investere i grøn energi, som biomasse og træpiller. Dette er den billigste mulighed, og bedst for miljøet, som du også kan læse mere om på siden. Det gælder dog om at finde den varmekilde som er bedst for dig, og din husholdning. Overvej hvad du skal bruge varme til, skal du fx bruge varmt vand via denne kilde? Størrelsen på din bolig, og om hvorvidt du har eller skal bruge gulvvarme. Undersøg også hvor store radiatorerne er, størrelsen på din have, og hvor mange penge du har til din investering, og om du kan betale for et evt. skift af varmekilde. Alle disse overvejelser kan du gøre dig, for at sikre den bedste løsning.