Kategorier
Guides

Skab plads i budgettet og køb en mobil på afbetaling

Uanset hvor man er i livet, så kan der altid dukke nogle ting op, som er vanskelige at betale for med det samme. Det kan være, at man er studerende og kun lever af SU, og så kan det være svært at betale for alting med det samme. Det gælder dog ikke kun studenterlivet. Lever […]

Uanset hvor man er i livet, så kan der altid dukke nogle ting op, som er vanskelige at betale for med det samme. Det kan være, at man er studerende og kun lever af SU, og så kan det være svært at betale for alting med det samme. Det gælder dog ikke kun studenterlivet. Lever man med et almindeligt fuldtidsjob, så er der altid mange forskellige ting, der hele tiden skal betales. Det kan være ting som tandlægeregninger, tøj til børnene eller isolering i hjemmet.

 

Man af disse nødvendige ting er enten faste betalinger eller ting, som pludseligt dukker op uventet. Og sådan nogle uventede ting, der pludseligt dukker op, kan godt være svære at finde penge til. Sådan er det også med mobiltelefoner. Du ved aldrig, hvornår du lige pludseligt kan få brug for en ny mobiltelefon. Det kan være, at den gamle bliver forældet, eller at den simpelthen går i stykker. Og de fleste af hos har brug for en mobiltelefon i hverdagen, og derfor er man også nødt til at få købt en ny med det samme. Det kan dog være nødvendigt at købe den på afbetaling, hvilket du kan læse mere om herunder.

 

Det bliver ikke dyrere med mobil på afbetaling

Som nævnt kan der pludseligt opstå en situation, hvor man har brug for at købe en ny mobiltelefon med det samme. Her kan det være, at man ikke lige har de flere tusinde kroner på kontoen, som en ny mobil sagtens kan koste. Derfor kan det være, at man har brug for at finde pengene på anden vis. Nogle vælger at tage et lån, hvilket også kan betale sig nogle gange. Men det smart slags lån, man kan taget, når det kommer til enkelte køb, er en afbetalingsordning.

 

Når man køber en mobil på afbetaling, så betyder det, at man skal betale for det samlede beløb hen over en bestemt periode. Her kan det være forskelligt, hvor lang denne betalingsperiode er. Det kan være fra 6 måneder eller 72 måneder – det afhænger lidt af forhandleren og produktet. Nogle forhandlere tilbyder en afbetaling, hvor man betaler renter for selve ”lånet.” Andre forhandlere tilbyder dog gratis mulighed for afbetaling, hvilket klart kan anbefales for den, der ikke har så mange penge på kontoen i forvejen.

 

Undgå renter ved mobil på afbetaling

Når du skal købe en mobil på afbetaling, så kan det være, at den koster 6000 kroner. Her kan nogle forhandlere vælge at sætte renter på, så du altså ender med at betale det dobbelte af det oprindelige beløb, når betalingsperioden er overstået. Der findes dog flere sider, hvor du kan finde forhandlere, der tilbyder rentefri muligheder for mobil på afbetaling. På den måde slipper du altså for at skulle betale meget mere for, hvad den rigtigt koster, samtidigt med at du ikke skal hive et stort beløb ud af et presset budget.