Kategorier
Guides

Skab spænding til skolens sportsaktiviteter med pokaler

Til manges glæde oplever man generelt, at skolebørn har en eller anden form for motivation forbundet med det at gå i skole. Dette kan være forældrene, drømmen om den perfekte uddannelse eller bare at klare sig godt. Dog er der heller ingen tvivl om, at man som skolelærer vil opleve aktiviteter såvel som perioder, hvor […]

Til manges glæde oplever man generelt, at skolebørn har en eller anden form for motivation forbundet med det at gå i skole. Dette kan være forældrene, drømmen om den perfekte uddannelse eller bare at klare sig godt. Dog er der heller ingen tvivl om, at man som skolelærer vil opleve aktiviteter såvel som perioder, hvor motivationen ikke er nær så høj. Dette kan give en del udfordringer, og kan samtidig også virke utrolig frustrerende. Det er særligt i de mindre klasser, hvor børnene kan have problemer med at finde motivationen til at gå i skole frem, da man umiddelbart ikke kan se nogen mening. Her er det selvfølgelig lærerens opgave at skabe et miljø, der ligger op til, at man ønsker at deltage. Drømmescenariet er selvfølgelig, at børnene kan finde motivation og glæde i selve aktiviteten, da dette giver det bedste resultat, men det kan man desværre ikke altid regne med, og man må derfor drage til andre midler, når man som skolelærere ikke ved, hvad man skal stille op.

Der er ingen tvivl om, at det vigtigste sted, hvor børnene skal føle sig mest motiveret, er i forbindelse med skolens faglige side. Dog handler er der også andre aktiviteter, der repræsentere andre værdier, og ligger op til nye relationer, hvor det også er vigtigt at opretholde den gode stemning. Et glimmerende eksempel på sådan en aktivitet er, når skolen for eksempel afholder en aktivitet, der er relateret til sport. Her vil man opleve nogle elever, der er top motiveret, og i virkeligheden mere motiveret end i forbindelse med det faglige, da sport måske er deres stærke side. Dog vil man samtidig også have en stor bunke af elever, der ikke kan se meningen med, hvorfor man skal deltage i disse arrangementer. Her er det oplagt, at man indsætter en konkurrence element. Hvis man skal dyste mod andre klasser på skolen, vil man være nødt til at stå sammen, og man vil derfor være god til at gejle hinanden op. Hvis der derudover er muligheder for at vinde pokaler, kan man være sikker på, at der vil komme gang i kampgejsten.

Pokaler til forskellige formål

Når man skal beslutte, hvordan disse pokaler skal fordeles, er det vigtigt, at man tager udgangspunkt i, hvad dagens formål er. Det er selvfølgelig oplagt, at man har en pokal, der symboliserer dagens vinderklasse, og som er den pokal, man spiller om. Dog kan man også sagtens inkludere andre pokaler, der andre formål. Man kan for eksempel uddele en pokal for skolens bedste sammenhold eller den sjoveste klasse. På den måde kommer der også et konkurrence element ind, der ligger op til, at man skal dyrke det sociale.

Pokaler kan gå på tur

Der er ingen tvivl om, at helt nye pokaler selvfølgelig er en kæmpe motivationsfaktor. Dog er der noget helt særligt ved en vandrepokal. Hvis man køber forskellige pokaler, der skal gå på tur år efter år, vil man også inkludere en form for tradition, og konkurrence vil dermed også få mere prestige og historie tilknyttet sig.

 

Kilde: https://www.billigepokaler.dk